Some Aspects of Sufism in Minhaj al-’Arifin of al-Ghazali - Sa’ari, Che Zarrina (Afkar: Jurnal Akidah dan Pemikiran Islam, 2021)
Artikel ini menghuraikan beberapa asas pemikiran al-Ghazali yang dikemukakan dalam karyanya Minhaj al- ’Abidin. Perbandingan secara analitikal turut dibuat di antara asas pemikiran tersebut dengan karya-karya utamanya yang lain untuk mendapat gambaran yang lebih jelas berkenaan beberapa aspek pemikirannya tentang tasawuf.