Social and Educational Challenges of The Contemporary Muslim Youth: The Ghanaian Experience - Sey, M. (Jurnal Usuluddin, 2001)
Artikel ini membincangkan natijah sistem pembelajaran semasa bagi masyarakat Muslim di Ghana serta perlunya ia dirombak, masalah buta huruf yang meluas dan masalah-masalah yang dihadapi belia Islam di universiti-universiti. Pandangan dari pelbagai pihak diambil kira sebagai dasar penyelesaian yang berkesan bagi menangani masalah berkenaan, di samping untuk melahirkan generasi masa depan yang bersedia menghadapi cabaran-cabaran sosial di Ghana.